KLIK DI SINI UNTUK BANTUAN MENGURUSKAN BISNES ANDA.

Saturday, January 28, 2012

JENIS-JENIS BLOGGER.....

Salam semua...

Dalam tempoh hampir 2 tahun akak berkecimpung dalam dunia blogging ni.... banyak jugak laaa akak terjah blog-blog yang ada ni.... ada blog yang biasa-biasa, jugak blog yang femess....

Akak sebenarnye dah lama nak tulis entri ni.... Pikir panjang jugak laaa.....

Mmmmm.....

Rasa-rasa leh kita wujudkan kategori-kategori tertentu untuk blogger-blogger nih....

Antaranya....:


---> Blogger baru, follower tak ramai... orang lain ade blog, die pun nak ade blog jugak.... rasa terdesak untuk tambahkan follower blog die....


---> Blogger biasa, tak femes sangat.... ada follower.... blog hanya untuk melaporkan aktiviti seharian...


---> Blogger biasa, tak femes sangat.... ada follower... blog hanya di'update' sekali sekala...


---> Blogger femes, ramai follower... cergas meng'update' blog.....


---> Blogger femes, ramai follower... suka wat contest (leh tambahkan follower kot)....


---> Blogger yang sangat femes, sangat ramai follower.... setiap entri mesti dapat banyak komen (tapi tuan blogger langsung tak reply komen follower die...)


---> Blogger yang sangat femes, sangat ramai follower... tak pernah reply langsung komen-komen dari pengomen tegar... cam sombong sikit (tak pernah @ jarang sekali nak jenguk blogger-blogger yang rajin singgah blog die)...


Rasa-rasa 
korang blogger yang cam mane....?

thanks to encik Google.....


DISCLAIMER: Ini hanya sekadar pendapat peribadi akak.... Tidak ada kena-mengena dengan mana-mana blogger di luar sana... Kalau ter'kena' batang idung tu, akak mintak maaf & dok diam2 saje laaa....



Pandangan anda amat dihargai

10 ulasan:

Azhafizah[フィザ] said...

fiza blogger biasa biasa je..^_^

Zar_ita J said...

akak pon.... hehehehe

CCICute Design said...

cci pon biasa2 jerk... bab komen tu...kalo sempat bls..cci bls...^_^ tp selalunya balas...

Zar_ita J said...

xpe, kita balas komen setakat yg mampu/sempat.... jgn sombong2 ngan tetamu kite kan?

abdooss said...

Cikgu Zarita,

Kenapa saya blog?

Hmmm, sejak seorang doktor buatkan blognya private untuk bloggers sahaja.. maka saya pun buat blog.. tapi tetap tak dapat masuk blog doktor yang best tu.. sebab dia dah tukar nama blog (ada gangguan lah tu dari orang-orang yang tak puas hati dengan cerita-cerita dia, tapi saya suka baca cerita & pengalaman kedoktoran dia tu )..

Saya buat blog tak harap orang baca.. cuma luahan perasaan & pengalaman hidup secara lebih kurang je.. saya cuba elakkan isu-isu sensitif - untuk elakkan dari disaman (haha :)

Adam said...

blog suka suka je :D

keri ikhwan said...

apesal saya takleh disenaraikan dlm mana2 kategori kat atas? :D
<-- blogger biasa, tak femes, ade folower sket2, kadang2 rajin, kadang2 malas... :) tp agak rajin bls komen...

NauRah aLwaNi said...

Saya ialah blogger yang termasuk dalam kategori tulisan warna hijau tu.. hehe.

Zar_ita J said...

Adam: blog Adam biasa2? ada unsur 'luarbiasa' kat blog Adam tuh... hanya blog readers Adam jer yang tahu... =)

encik abdooss: sy pon sbenarnya lebih kurang cam ne. abdooss jugak.... blogging semata2 utk baca blog org lain... lama kelamaan rasa seronok blogging nih.... tp smpi skrg sy masih lom ade identiti blog sndiri....

Keri: eh eh.... xde ehh kategori tu kat entri? nnt akak watkan kategori khas utk Keri... rasanye cam sama jer.... akak klu malas lagi lama tinggalkan blog ni x berupdate langsung.... hehehe

Naurah Alwani: xpe Naurah, mungkin biasa je bagi kite tp luarbiasa bg org lain... =)

amirnawawi said...

hehe3.. Kadang-kadang sentap gak bila kita komen kat blog orang yg tak pernah nak balas komen kita. Biasanya blogger yg super dupper femes la camtuh.. nak jaga kredibiliti kononnya..

Jom baca artikel kat sini plak....

 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

fully designed by :yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved