KLIK DI SINI UNTUK BANTUAN MENGURUSKAN BISNES ANDA.

Wednesday, July 3, 2013

INILAH SIFU AKAK....

Assalamualaikum....
Korang sihat? Akak dalam kesibukan yang amat... Biasa ler, ibu berkerjaya kan... Nakkk juga berblog... Sekali ambik kau!! Setahun lebih tak update... Nasib baik blog tak naik kulat... Hehehe

Petang tadi sambil menidurkan si Amnani, akak pun bukak ler Facebook... Antara group yang akak selalu skodeng, group WLA...  Sekali ternampak ler satu post kat group ni berkenaan seorang daripada admin WLA ni iaitu Nurdani...

Rupa-rupanye si Dani ni dah glemer laa... 29 Jun yang lepas, Dani terpampang dalam akhbar Utusan Malaysia dalam segmen Blogger Pilihan... Waaaaa, tahniah laa Dani... Akak tumpang bangga sangat-sangat!!


Untuk pengetahuan korang yang belum tau lagi, Nurdani ni la yang bertanggungjawab menyebabkan akak terjerumus semula ke dalam kancah lukisan ni (setelah bertahun-tahun ku tinggalkan kancah ini...)... Melalui blog Dani lah akak belajar melukis menggunakan Microsoft Excel.... Senang cerita, Dani ni lah sifu akak....
 Sebelum ni, akak hanya tahu melukis dengan menggunakan material yang biasa orang lain guna...

Kalau orang lain menggunakan software AI, SAI, Photoshop dan lain-lain, akak cuma reti guna Excel je untuk melukis kat laptop.... Dah tua agaknye, nak belajar guna software tu semua dah tak masuk di akal.... Hehehe....

Akak pun pernah jugak melukis potret Dani menggunakan Excel... Tu pun setelah ku godek-godek album kat fb die... Satu je gambar die akak jumpe... 


Apapun akak doakan semoga Nurdani terus sukses dalam apa jua bidang yang diceburi....
Dah glemer nanti, jangan lupe kat akak yer Dani....

Korang boleh ler menjenguk kat blog Dani... Macam-macam ada tau...

Ok, setakat tu je entry akak kali ni....

Assalamualaikum...

Pandangan anda amat dihargai

2 ulasan:

nurdani said...

haha. kak...title sifu tu tak sesuai untuk saya yang masih belajar ni.hehe

terima kasih kak. rindu nak tengok lukisan2 smooth akak

Zarini Junita said...

Tak kira! tak kira! nak panggil sifu gak... hehehe... tahniah & akak doakan yang terbaik semuanya untuk Dani..
*Kalau tau aritu akak gi beli paper Utusan tau...

Jom baca artikel kat sini plak....

 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

fully designed by :yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved