KLIK DI SINI UNTUK BANTUAN MENGURUSKAN BISNES ANDA.

Friday, October 29, 2010

BIG SPENDER.....

Salam semua...
    Tengok jer title kat atas tuh.... sekali pandang macam 'spende@seluar kecik' jer... kali ni zar_ita nak cakap pasal DUIT/WANG/MONEY yang kita belanjakan... baru jer terbaca quote daripada Will Smith@Man In Black,
          "Too many people spend money they haven't earned, to buy things they don't want, to impress people they don't like"....
     Memang betul apa yang Mr. MIB tu cakap, kebanyakan orang macam tu.. belanjakan duit yang kita dapat dengan bersusah payah tapi dibelanjakan untuk perkara-perkara yang sebenarnya kita x mahu/xperlukan pun untuk impress orang yang kita sendiri xsuka.... Susahnya untuk kita berjimat setiap kali time gaji dah masuk... pegang duit jer macam-macam yang kita nak beli.... Mmm kawan-kawan (terutamanya sekapal kat SKPL tu), bile la agaknye kita ni nak insaf yer?... hehehe... Kita ni manusia biasa, nafsu 'shopping' tu x penah puas... jangan sampai 'shopping until u dropping' dah ler......   shopping-shopping gak, jangan boros... sama-sama ler kita ingat-mengingati...
KOMEN ANDA??

Pandangan anda amat dihargai

1 ulasan:

zar_ita said...

shopping kat Facebook dah jadik trend skrg... sama ngan aku ni haaa... dalam ramai2 tu, aku paling banyak shopping kat Butik Izis... beli kain pasang pdhal sblm ni aku x suka ngan beli kain sbb prefer beli baju dah siap... kain2 kat butik ni memang sangat bagus kualitinyer, padan sangat ngan harganye... puas hati beli n memakainya... aku sndiri dah beli 6 psang kain (dlm masa setahun k...) so sape2 rasa nak buat baju baru, jengah2 la Butik Izis... klik kat list... gerenti rambang mata...

Jom baca artikel kat sini plak....

 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

fully designed by :yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved